Kinderen met een ster

Kinderen met een ster
Martine Letterie met ill. van Rick de Haas

Rosa, Klaartje, Jules, Leo, Ruth en Bennie zijn doodgewone kinderen. Tot ze een ster krijgen, een ster die alles anders maakt….
In dit voorleesboek beschrijft Martine Letterie het leven van zes kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in kamp Westerbork terechtkwamen. Ze baseerde de verhalen op interviews met mensen die de oorlog als kind meemaakten. Morgen, 4 mei, is het de dag van de Dodenherdenking en de dag erna vieren we de dag van de Bevrijding. Belangrijke momenten om bij stil te staan. Ook jonge kinderen hebben vragen over oorlog en vrede. In dit boek staan verdrietige verhalen en door deze verhalen te vertellen zegt Martine Letterie te hopen dat de kinderen die ze voorgelezen krijgen, later verstandige volwassenen worden, die weten waar uitsluiting toe kan leiden. Hier sluit ik mij graag bij aan.

Leopold, € 13.99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s