De Wonderlingen

Wonderlingen
Brian Selznick

Aut Visum Aut Non. Je ziet het of je ziet het niet. Een spreuk die Joseph regelmatig tegenkomt in het bijzondere huis van zijn vreemde oom Albert. Hij is hier terechtgekomen nadat hij is weggelopen van de kostschool. Joseph belandt in een mysterieus verhaal waarin hij in eerste instantie geweigerd wordt. De tijd lijkt op een moment stil te zijn gaan staan in het huis en Joseph ontrafelt langzaam de hele geschiedenis. En die familiegeschiedenis lijkt alles te maken te hebben met de familie Wonderling, die generatie op generatie belangrijke rollen hebben gespeeld in de Stadsschouwburg. Hun leven speelde zich af in de periode van de 18e en 19e eeuw en lees je in het eerste gedeelte van dit dikke boek in de vorm van een beeldverhaal gemaakt in grijs potlood. Wat is er waar en wat niet. Net als Joseph beet ik me helemaal vast in dit verhaal, wilde het niet los laten en liet me urenlang meesleuren in beeld en woord. Tot het uit was en ik vol bewondering het boek sloot. Dit boek is een ode aan de fantasie, aan de verbeelding, aan het verhalen vertellen, aan theater, aan Shakespeare, aan het grijze potlood.
Een groot deel van dit boek is losjes gebaseerd op het leven van twee echte mensen, Dennis Severs en David Milne. Het Dennis Severs’ House is een toeristische attractie in Londen.

Vanaf 11 jaar
Lannoo, € 19.99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s