Het eiland van opa

Eiland van opa
Benji Davies

‘Recht zo die gaat!’ roept opa, wanneer hij samen met Sem vanuit de zolderkamer op een enorm schip stapt. ‘Land in zicht!’ roept Sem zodra er iets opdoemt aan de horizon. Het eiland waar ze aanmeren is vol met bomen, prachtige planten en dieren. Je zou er altijd willen blijven. En dat wil opa ook. Voor Sem een enorm gemis maar hij vaart alleen terug naar huis. Daar aangekomen blijkt alles hetzelfde behalve dat opa er niet meer is en ook ontbreekt de zware stalen deur op zolder.
Gelukkig komt daar een bijzondere postbode met in zijn snavel een envelop…

Met De kleine Walvis ontvangt Benji Davies volgend jaar de prijs van het Prentenboek van het jaar.Ook in dat boek speelt afscheid nemen en eenzaamheid een belangrijke rol. Het eiland van opa is een liefdevol boek en toont aan dat de mensen van wie we houden altijd dicht bij ons zijn – ook al zijn ze ver, ver weg. Gemaakt met veel oog voor detail en prachtige kleuren. Bekroond met de gerenommeerde World Illustration Award 2015.

Luitingh Sijthoff, € 13.99

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s