Ella en Bas bouwen een stad

Ella en bas bouwen een stad
Ashild Kanstad Johnsen 

“Kijk eens om je heen”, zegt Ella tegen Bas. “De flats, de auto’s, de bankjes, de afvalbakken, de winkelcentra, de parkeerplaatsen, de kinderwagens, de hekken, de mensen…Alles is zo GRIJS! En vol! En vierkant! En saai!” Samen gaan ze een nieuwe stad ontwerpen, de rommelige drukke Ella en de rustige en georganiseerde Bas. Ze gaan er zelfs mee naar het stadhuis waar ze twee ambtenaren treffen die druk zijn met het bekijken van grappige filmpjes die ze elkaar toesturen…. Ze hebben nog nooit gehoord van kinderen die een stad bouwen en moeten toch echt even nakijken of dat eventueel verboden is.
Een wervelend prentenboek over twee ondernemende kinderen die de volwassenen en de wereld om hen heen wakker willen schudden en ze uitdagen beter om zich heen te kijken. Het wordt er in ieder geval een stuk kleurrijker en vrolijker van. Van de maker van Kobe maakt een museum.

Vier Windstreken, € 14.95

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s