Smokkelkinderen

smokkelkinderen
Jacques Vriens

Samen met zijn vader sluipt Arie over het smalle, modderige bospaadje. Hij knijpt zijn handen dicht en fluistert tegen zichzelf: ‘Niet bang zijn!’ Het is voorjaar 1934 en de 12-jarige Arie mag voor het eerst mee op smokkeltocht. Stiekem boter de grens over brengen naar België. Zijn vader noemt boter ‘het vette goud’.
Alsof het smokkelen zelf al niet spannend genoeg is komt er naar aanleiding van een strijd tussen de smokkelaars en de grenswachters ook nog onrust bij in het dorp en tussen de kinderen op school. Over de grens ontdekt hij een groot geheim…. Opnieuw een spannend (voor)leesboek van Jacques Vriens. Voor 10 jaar en ouder.

Van Holkema & Warendorf, € 13.99

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s