Afkoelen

afkoelen
Selma Noort

Tomas stond in de schaduw van de dikke conifeer bij de ingang van de tuin en keek naar een torretje dat traag door het houthok kroop. Hij zweette. Het was bloedheet maar hij mocht niet naar het zwembad. Een wel heel toepasselijke openingszin op deze tropische septemberdag. Tomas zit nogal eens op de gang op school of thuis in zijn kamer. Om af te koelen. Hij probeert wel eerst na te denken voor hij iets doet, maar vaak lukt dat niet. Dan vergeet hij van alles en is hij te luid en te druk, en soms zo woedend dat hij ergens tegenaan schopt. Op die hele hete dag verstopt Tomas de portemonnee van zijn tante. Iedereen denkt dat die gestolen is. Tomas heeft spijt en wil het zo snel mogelijk weer goedmaken. Hij stapt op de trein en probeert goed na te denken en niets te vergeten.

Vanaf 10 jaar

Leopold, € 13.99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s