Over leesLETTERS

Ik ben Elseline Knuttel (1955), oprichter en eigenaar van leesLETTERS. Ik heb na een onderwijs- en bibliotheekloopbaan gekozen voor een ander aspect van het boekenvak, namelijk het uitgeven van boeken. Sinds 1995 heb ik mijn eigen uitgeverij, De Inktvis, waarmee ik me sinds 2000 heb toegelegd op boeken voor kinderen die moeite hebben met lezen. In 2012 rondde ik mijn Masteropleiding (SEN) Dyslexie- en Leesspecialist af, met als onderzoeksonderwerp ‘theaterlezen voor zwakke lezers’. Deze opleiding inspireerde mij tot het ontwikkelen van de leesspeciaalzaak leesLETTERS. In de winkel – en daarbuiten – verzorg ik presentaties, gastcolleges en workshops over speciale aspecten van het leren lezen en over thema’s in de jeugdlliteratuur.

Mijn winkel is gevestigd aan de Groenmarkt 163 in Dordrecht, als ‘winkel in de winkel’ bij Kinderboekwinkel de Giraf. Samen hebben we een aantrekkelijke winkel met een groot, uitnodigend assortiment!

IN DE PERS

Hieronder enkele artikelen over mij en mijn werk:

  • In Droomdebuut (2010) staat een interview over mijn uitgeverij De Inktvis. Het boek Droomdebuut, waarin 18 portretten van boekenvakkers, is verkrijgbaar in deze webwinkel en in de boekhandel.
  • In de Dordtenaar van 23 maart 2011 staat een interview over de start met de winkel LeesLETTERS.
  • Op 25 maart 2011 werd de winkel feestelijk geopend.
  • Op Leesplein, de website rond kinder-, jeugd- en jongerenboeken van Stichting Bibliotheek.nl, staat een interview in het novembernummer 2011.
  • Juni 2013 verscheen er een portret van mij en mijn winkel in Boekdelen, een tijdschrift voor leesclubleden.
  • In juni 2013 verscheen tevens een artikel van mij over theaterlezen, in Remedial Teaching.